Timo van Helvert

Student Fontys CO IEMES

IEMES week 1

Die IEMES (International Event Music Entertainment studie) hebben een speciale week genaamd de IEMES week. Je kunt tijdens deze week luisteren naar verschillende specialisten uit de IEMES branche. Dit sluit heel goed aan op IEMES omdat het een hele brede studie is en door deze voorbeelden blijf je zeker gemotiveerd en zie je waar je allemaal wel niet uit kan komen.

Spreker 1:

De eerste spreker waar ik naartoe ben gegaan was Jan Kooijman. Hieronder een klein verslag van zijn presentatie.

Wat mij opviel was dat Jan de presentatie heel persoonlijk maakte. Als iemand een vraag stelde vroeg hij netjes aan diegene zijn naam en hoe het met hem of haar ging. Dat maakte het zelfs leuk om naar de vragen te luisteren. Verder heeft Jan veel verteld ook de algemene dingen in de televisiewereld van de publieke omroep tot aan wat je nodig hebt om een Programma te maken. Ik zou nu wel alle begrippen op kunnen noemen die hij besproken heeft maar daar hebben we niet veel aan. Belangrijk was dat ik toen een goede basiskennis over de TV-wereld heb gekregen. Tijdens de presentatie had een lerares een vraag. Ze geeft ook nog les in de gevangenis van Vught. Daar had een gevangene (dacht hij) een leuk idee voor een tv programma. Het zou moeten gaan over gevangen in Nederland en hoe hun hun toekomst zien.

Spreker 2:

De tweede spreker was Roxane Mollenkramer en haar onderwerp was de gaming branche.

Ze is begonnen met een ruime introductie over de gaming branche. En over wie nou echt gamed. De meeste mensen zien jongens van een jaar of 25, dun en met een brilletje als het stereotype gamer. We hebben het ook nog gehad over het eerste spel dat er was: Pong. En hoe dit een invloed heeft gehad om alle games die daarna volgde. Een ander belangrijk onderwerp waren de game mogelijkheden. Dit was handig omdat we dit ook getoetst kregen bij ons tentamen. Ze heeft het toen gehad over PC gaming, consule gaming en mobile gaming. Ook heb je verschillende soorten games. Casual games zijn de nuchtere games. Hardcore games daar zoek je echt die competitie in op. En bij Serious game ben je bezig met leren.
Ze kon heel interessant vertellen maar het was heel irritant hoe er vragen uit het publiek werden gesteld. Die vragen gingen over te diepe game onderwerpen.

Sprekers 3:

Reza en M-J Mulder

Waren allebei 2 jonge sprekers die zelf ook IEMES hebben gevolgd. Reza deed CE-IEMES (commerciele economie) en M-J Mulder deed CO IEMES (communicatie).
Ze begonnen allebei iets te vertellen over hun achtergrond met IEMES en wat ze van de studie vonden. Dit was interessant om te horen want voelde hun goed aan hoe ze dachten over studeren. Hun achtergrond met ondernemen was ook leuk om te horen. Ze hebben allebei echt 2 verschillende verhalen en daarom kon je erna blijven luisteren. Maar ik denk dat ze er nog wel meer uit hadden kunnen halen op die leeftijd.
Toen zijn ze met de presentatie in het ondernemen blijven hangen. Ze lieten nog andere voorbeelden zien van vrienden/oude klasgenoten waar die uit zijn gekomen na hun studie. En toen lieten ze nog meer zien om hun ondernemingen.

Spreker 4:

Spreker 5:

Sebastian Wulff was de laatste spreker waar ik een presentatie van had.

In het begin wist ik helemaal niet wie hij was en wat hij deed. Maar tijdens zijn presentatie ben ik hem gaan google en herkende ik hem van Spangas.
Sebastian was al vroeg begonnen op het toneel en heeft het er zeker niet altijd makkelijk mee gehad. Een leraar vertelde hem dat hij ooit in een kraan zou werken en dat er niet veel van hem terecht zou komen. Maar het belangrijkste wat hij nooit heeft gedaan is opgeven.  Hij bleef maar audities doen en was ook niet van plan te stoppen totdat hij iets had. Gelukkig kreeg hij een keer een goede kans en heeft hij die genomen. Toen is hij wel gestopt met school omdat hij het anders niet meer haalde met de show. Na deze show kwamen er ook lastige jaren waar hij zich letterlijk doorheen heeft gewerkt en hij vertelde ook als het treintje eenmaal rijdt, dan stopt hij niet. En dat vond ik heel mooi aan hem.


De tweede spreker was Roxane Mollenkramer

Leave a Reply

Your email address will not be published.